Home Tandtechnici maken Stella Maris tot RODE NEUZEN SCHOOL

Tandtechnici maken Stella Maris tot RODE NEUZEN SCHOOL

Rode Neuzen Dag is een succesformule van VTM en Q-Music: jaarlijks ondersteunen ze acties die kwetsbare jongeren kansen bieden en hun schoolloopbaan een duwtje in de rug geven. Stella Maris is maar wat fier dat onze afdeling Tandtechnieken voor de tweede keer op rij haar schouders hieronder zet!

Tijdens de lockdown leefde Patrick Goossens, leerkracht dentaaltechnieken in Stella Maris Merksem, zich uit op het sculpturen van een tand in hout. De tand staat geëxposeerd aan de hoofdingang van onze school.

We verkopen dit kunstwerk per opbod. Het goede doel zijn onze leerlingen. In samenspraak met hen zetten we in op de aankoop van twee solide pingpongtafels. Een welkome extra om de pauzemomenten op school zo sportief mogelijk te maken.

Tegelijk grijpen we de kans om het beroep van tandtechnicus in de kijker te zetten in binnen- én buitenland. Dentaalbedrijven en labo’s werken al lang niet meer binnen onze grenzen alleen.

Nieuwsgierig naar dit kunstwerk? Voelt u interesse voor ons project? In bijlage vindt u enkele foto’s van deze wel heel bijzondere tand. Zijn specificaties:

  • Tand: 1stemolaar linksboven

  • Materiaal: massief wilde kastanje

  • Afmetingen: 1,05 m x 60 cm x 60 cm

  • Gewicht: 120/160 kg