Home Lana Celis – afdeling OPTIEKTECHNIEKEN

Lana Celis – afdeling OPTIEKTECHNIEKEN

Studeerde af in juni 2018

Waarom koos je de studierichting OPTIEKTECHNIEKEN? Ik was op zoek naar een creatieve en technische opleiding waarbij je veel contact hebt met klanten; het is een proper beroep.

Wat vond je van deze studierichting? De opleiding is zeer gericht op praktijkervaring. 10u praktijklessen in de week en in het laatste jaar een heel jaar door stage volgen helpen je echt je voor te bereiden op de werkwereld.

Waar moeten mensen aan denken als ze voor deze opleiding kiezen? Je wordt opgeleid tot opticien maar met het diploma kan je nog alle richtingen uit binnen de wereld van optiek. Wees dus vooral niet bang om deze wereld te ontdekken.

Wat zou je als tip meegeven aan de leraren? Geef de leerlingen niet het gevoel dat ze bij een zelfstandige opticien moeten gaan werken omdat ketens zogezegd minderwaardig zijn. In realiteit krijg je meer ervaring binnen de optiekwereld bij deze ketens omdat er een breder publiek op afkomt, je ziet meer mensen passeren en je kan gemakkelijker leren van je collega’s.

Wat adviseer je jongeren met een passie (en hun ouders)? Volg je passie, heb geen schrik om te falen want hieruit kan je net veel leren.

Wat ben je na schooltijd gaan doen? Ik ben onmiddellijk na mijn studies beginnen werken voltijds als opticien bij Ace & Tate, een jong Amsterdams optiekbedrijf.

Kun je een werkdag beschrijven? Ik doe voornamelijk oogmetingen, op een drukke dag kunnen dit er wel 21 zijn. Naast de oogmetingen help ik klanten ook een montuur uitkiezen en geef hen stijladvies en meer informatie over het concept van Ace & Tate. Ik ben verantwoordelijk voor het bestellen van onze glazenstock en bepaalde gereedschappen en andere benodigdheden voor de winkel. Ik leid nieuwe teamleden op.

Heb je een gezin? Is je job combineerbaar met een gezin? Ik heb een partner met wie ik binnenkort ga samenwonen. Voor ons is mijn job zeker geen struikelblok omdat hij zelf ook weekends moet werken. Voor mensen met een gezin, met kinderen kan dit weekendwerk misschien vervelend zijn.

Wat doe je in je vrije tijd? Ik sport veel en ben nu reeds 4 jaar bezig met een avondopleiding zilver-/ goudsmid.

Waarom koos je voor Stella Maris? Voornamelijk de ligging, ik woonde op nog geen 10 minuten van de school. Ook de mogelijkheid die wordt aangeboden aan mensen die al zijn afgestudeerd om nog een technische opleiding te volgen, sprak me zeer aan.

Hoe heeft de school jou voorbereid op je verdere carrière? De vele uren praktijk: Ik heb zeer veel uit de praktijklessen en stages gehaald.

Wat vind je leuk aan je job? Er is veel contact met verschillende mensen wat dus ook veel variatie met zich meebrengt. En veel variatie zorgt ervoor dat je goed kan groeien en blijft leren in je job.

Wat vind je minder leuk aan je job? Sommige mensen liggen je niet of andersom, het is niet altijd gemakkelijk hiermee om te gaan omdat bepaalde klanten het zeer persoonlijk kunnen maken.