Home Jan De Belser – afdeling OPTIEKTECHNIEKEN

Jan De Belser – afdeling OPTIEKTECHNIEKEN

Studeerde af in juni 1999

Waar werk je? Momenteel ben ik zaakvoerder van mijn eigen optiekzaak in Tervuren. Onze winkel is open van 9u30 tot 18u00, op maandag ben ik gesloten.

Wat vind je leuk aan je job? De combinatie van het technisch aspect met het wetenschappelijke. Vooral de dankbaarheid van klanten die tevreden zijn met een mooie bril.

Wat vind je minder leuk aan je job? Facturen betalen 😊 en de soms enorme administratieve mallemolen.

Waarom koos je de studierichting OPTIEKTECHNIEKEN? Ik wou een technische richting volgen waar ik meteen mee aan de slag kon na het 7e jaar.

Hoe zou je de sfeer omschrijven in de afdeling Optiektechnieken? Losse sfeer. Ik heb altijd gedacht en onthouden dat leerlingen van optiek net iets vrijer waren dan andere richtingen.

Welke momenten buiten de lessen zijn je bijgebleven? Uitstappen naar de Silmo in Parijs.

Is er iets dat je geleerd hebt en gebruikt terwijl je op school het nut er niet van inzag? Franse les, toch wel nodig in de praktijk.

Welke tips wil je de huidige leerlingen Optiektechnieken geven? Besteed veel aandacht aan optometrie en je talen.

Wat zou je als tip meegeven aan de leraren? Probeer echt praktijkgericht les te geven.

Wat ben je na schooltijd gaan doen? Na mijn zevende jaar ben ik gestart als opticien bij een winkel in Aarschot. 5 jaar later ben ik gestart met mijn eigen zaak in de buurt van Leuven. Deze heb ik na 13 jaar stopgezet. Ik startte opnieuw een winkel in Tervuren.

Wat zijn je toekomstdromen? Een nieuwe zaak starten in een nieuw pand.

Heb je een gezin? Is je job combineerbaar met een gezin? Ik ben getrouwd met Ellen en fiere papa van Hannes en Elin. Ben wel laat thuis, maar mijn echtgenote is een schat van een mama.

Wat doe je in je vrije tijd? Ik ben scheidsrechter in het basketbal en spendeer veel vrije tijd met mijn 2 kindjes.