Home Alec Militis – afdeling OPTIEKTECHNIEKEN

Alec Militis – afdeling OPTIEKTECHNIEKEN

Studeerde af in juni 2018

Waarom koos je de studierichting OPTIEKTECHNIEKEN? Mijn oom is in 1986 afgestudeerd in deze afdeling in Stella Maris. Hij stelde deze richting voor en bovendien is het beroep OPTICIEN een knelpuntberoep. Ik wou ook geen hogere studies meer doen en met dit diploma kon ik aan de slag. Ik was nooit een vlijtige student en na mijn tweede C-attest was ik schoolmoe.

Wat vond je van deze studierichting? Zeer interessant! Je leert veel bij over de ogen, het zien, brillen en lenzen. Er komt meer bij kijken dan gewoon een bril verkopen en monteren. Mensen weten dit vaak niet.

Welke herinneringen heb je aan je schooltijd op Stella Maris? De meerdaagse uitstap naar de Silmo in Parijs, Contactlenscongres in Nederland, uitstap naar Brussel.

Hoe zou je de sfeer omschrijven in de afdeling Optiektechnieken? Hechte groep, leerkrachten zijn gepassioneerd en heel behulpzaam.

Welke vakken spraken jou het meeste aan? Praktijk atelier, Technologie, Praktijk optometrie.

Waar moeten mensen aan denken als ze voor deze opleiding kiezen? Optiektechnieken lijkt een beetje beperkt, maar er zijn zeer veel richtingen die je kan uitgaan met dit diploma.

Wat is iets wat je hier hebt geleerd en je altijd bij zal blijven? Praktijk, opbouw van het oog, oogmetingen, en een hele hoop optica-formules.

Wat ben je na schooltijd gaan doen? Ik werk in Spanje bij mijn oom die een marketingbureau heeft in Barcelona. Ik maak websites voor opticiens en houd contact met de leveranciers.

Wat vind je leuk aan je job nu? Ik werk in Barcelona, ik heb veel vrije tijd en kan genieten van de zon en het strand.

Wat zijn je toekomstdromen? Een eigen bedrijf runnen.