Administratie & Vertegenwoordiging

Je leert in deze studierichting?

  • praktische taalvaardigheden in de betrokken beroepscontext in het Nederlands, Frans en Engels met een bijzondere aandacht voor verkoopgesprekken;
  • alle aspecten van vertegenwoordiging zoals het bezoeken van klanten, voorstellen van nieuwe producten, administratieve opvolging van de klantenbezoeken, opbouw van een persoonlijke verkoopadministratie, opvolging van bestellingen en specifieke juridische aspecten.

Hoe verloopt het leerproces in deze studierichting?

Doorheen de hele opleiding is er aandacht voor een competentiegerichte aanpak door middel van bedrijfsbezoeken, seminaries, gastsprekers, projecten en mini-onderneming.

Je loopt een alternerende stage.

Wie kan starten in deze studierichting?

In deze studierichting kan je instappen vanuit de 3de graad bso Office medewerker klantendienst (Kantoor) of  vanuit de 3de graad bso Retail medewerker (Verkoop). Met een getuigschrift van de 3de graad van andere studiegebieden kan je instromen mits een gunstig advies van de toelatingsklassenraad.

Wat na deze studierichting?

Op het einde van het specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs .
Je stroomt door naar het profiel van vertegenwoordiger op de arbeidsmarkt
Door het volgen van een Se-n-Se opleiding in het studiegebied Handel kan je je tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt verhogen.

Stella Maris biedt als enige school in de regio het zevende jaar
‘Administratie & Vertegenwoordiging’ aan !!