TANDTECHNIEK 3de graad
domein STEM

Er gaat in deze tijd veel aandacht naar het perfecte gebit. De tandarts ken je als degene die jou daarin begeleidt. Achter de schermen zitten echter mensen die de kunst kennen om de perfecte tand voor jou te maken, het ideale gebit, de juiste beugel. Zij vertrekken vanuit de opdracht van de tandarts en zoeken van daaruit de juiste grondstoffen en technieken te bepalen en correct te verwerken. Welkom in de wondere wereld van de tandtechnici!

Wat mag je verwachten?
Een gezonde mix van

  • wetenschappelijk-theoretische kennis (morfologie, anatomie, fysiologie, grondstoffenleer),

  • de kunst van precisiewerk (labo/praktijk),

  • de uitdaging van creatief werk en techniciteit,

  • kennismaking met de bedrijfs- en beroepswereld van tandtechnici.

Uniek aan deze opleiding?
We zijn de enige school in het vrij onderwijs die deze richting aanbiedt! Je kan instromen vanuit de tweede graad secundair, maar je kan net zo goed starten als je je diploma secundair al behaald hebt. In dat geval maak je kans op vrijstellingen voor de algemene vakken.

Toekomst?
Het beroep van tandtechnicus is een knelpuntberoep. Heel wat vacatures raken niet ingevuld. Dit diploma geeft je werkzekerheid: je kan onmiddellijk aan de slag als zelfstandige of als werknemer in een tandtechnisch labo, net zo goed als vertegenwoordiger of in de industrie. Verder specialiseren? Dat kan in de se-n-se-opleiding Orthodontie en Suprastructuren. Toch liever verder studeren? Ook dat is mogelijk. Je hebt na deze opleiding een diploma secundair op zak dat je toegang geeft tot een professionele of academische bachelor.

Lessentabel