Home Studieaanbod Tweede graad

Tweede graad

KNMC biedt onze derde jaren een vernieuwd aanbod, helemaal in lijn met de modernisering van het onderwijs. Voor onze vierde jaren blijven de gekende studierichtingen bestaan. Voor hen volgt de modernisering in het schooljaar 2022-2023.

NIEUW! Vanaf 1/9/2021 zullen alle leerlingen tweede graad van KNMC Groenendaal samen les volgen in de gebouwen van Stella Maris. We organiseren onze gebouwen in functie van de studiedomeinen (STEM, Economie & Organisatie, Voeding & Horeca, Taal & Cultuur, Maatschappij& Welzijn).

  • Interesse in onze 3de jaren? Neem een kijkje op www.knmc.be
  • Wilt u inschrijven voor een 4de jaar? U leest ons aanbod hieronder.

STEM-wetenschappen

Techniek-wetenschappen

Science, Technology, Engineering, Mathematics laten hun S.T.E.M. horen! We leven in een tijd waar deze kennis broodnodig en tegelijk uiterst boeiend is. Technologie verandert in snel tempo, beleid vraagt wetenschappelijke ondersteuning bij keuzes over klimaat, energie en artificiële intelligentie. Op de arbeidsmarkt is voortdurend vraag naar technisch-wetenschappelijk expertise. Het is geen toeval dat velen zich aangetrokken voelen tot dit studiedomein. Met een belangrijke (petro)chemische industrie in de Antwerpse regio, heb je met een wetenschappelijk gerichte opleiding sowieso een troef in handen.

Lessentabel Techniek-wetenschappen

Techniek-wetenschappen 4TW
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Moderne vreemde talen
– Frans
– Engels

3
2
Nederlands 4
Wiskunde 6
Wetenschappen
– Chemie
– Labo Chemie
– Fysica
– Labo fysica
– Biologie
– Labo biologie

2
2
2
2
1
1
Aardrijkskunde 1
Lichamelijk Opvoeding 2
Totaal 31

Voeding & Horeca

Weet wat je eet! Gezonde voeding is vandaag niet langer een verhaal van enkel een goede chef-kok. Achter de schermen gaat een hele industrie schuil rond duurzame voeding, nieuwe technologieën bij landbouw en veeteelt, wetenschappelijk onderzoek naar de chemie van en in ons eten. Tegelijk mogen we niet vergeten dat het eindproduct is wat we zien. In onze praktijklessen leer je ingrediënten volgens de regels van de kunst om te zetten in de heerlijkste gerechten. Je oefent in de skills nodig voor een ware gastheer/-vrouw. Gaat jouw interesse vooral naar de wetenschap rond voeding en horeca? Dan is de opleiding Horeca/Hotel iets voor jou.

Lessentabel Voeding & Horeca

Lessentabel Voeding & Horeca 4VH
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Godsdienst 2
Moderne vreemde talen
– Frans
– Engels

3
2
Nederlands 4
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 2
Voedingstechnologie en wetenschap 3
Praktijk 8
Lichamelijke Opvoeding 2
Totaal 31

Lessentabel Restaurant-Keuken

Lessentabel Restaurant-Keuken 4RK
Godsdienst 2
Moderne vreemde talen
– Frans
– Engels

2
2
Project Algemene Vakken 6
Specialisatie (Drankenkennis / Traiteur) 3
Praktijk/stage 14
Lichamelijke Opvoeding 2
Titularisuur
Totaal 31

Economie & Organisatie

Trekt het bedrijfsleven je aan? Je ziet jezelf meedraaien in een winkel, producten aan de man brengen, verkoopstrategieën bedenken, deel zijn van een kantoorteam? Dan zit je hier goed! Online winkelen mag dan wel in opmars zijn, een goede verkoper en vlotte medewerker blijven van levensgroot belang voor elk bedrijf.

Kies je liever voor de module Logistiek? Werkgevers zullen je graag zien komen: dankzij de haven van Antwerpen in onze achtertuin, kan je ervan op aan dat je snel werk zult vinden.

In deze opleiding is je attitude minstens even belangrijk als je vakkennis. Er gaat bijzondere aandacht naar ordelijk en nauwkeurig werken, zin voor initiatief, stressbestendigheid en sociale vaardigheden.

Lessentabel Office & Retail

Lessentabel Office & Retail 4OR
Godsdienst 2
Moderne vreemde talen
– Frans
– Engels

4
3
Project Algemene Vakken 6
Informatica 3
Boekhouden 4
Retail 4
Onthaal
Communicatieve vaardigheden 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Titularisuur
Totaal 30