1B: Bezoek Haven van Antwerpen

Op donderdag 18 mei brachten onze leerlingen van 1B een bezoek aan de Haven van Antwerpen. Na een rondrit waarbij ze heel wat te weten kwamen over het reilen en zeilen in de haven, maakten de leerlingen in de namiddag op een interactieve manier kennis met verschillende beroepen binnen de havensector. Zo mochten ze zelf een pijpleiding aanleggen en kropen ze ook in de huid van een ladingplanner, douanebeamte en kunststofbewerker. Het werd een leuke en vooral leerrijke uitstap! 

Kris Peeters bezoekt Campus Stella Maris

Op 19 mei bracht minister Kris Peeters ons een bezoek. Onze opleidingen Tandtechniek, Optiek, Hotel en Haartooi bereiden voor op knelpuntberoepen die goed scoren op de arbeidsmarkt: onze leerlingen hebben vaak een job nog voor ze hun einddiploma op zak hebben. Toch merken we dat het bestaan van deze opleidingen, in het bijzonder die van opticien en tandtechnieker, amper gekend is. We zijn in het katholieke net de enige school in Vlaanderen met dit aanbod. Minister Peeters erkent het belang van deze opleidingen, nodigt ons uit om ze sterk in de verf te zetten en wil de school steunen in de verdere uitbouw ervan.

HOTELSCHOOL

OPTIEK

TANDTECHNIEK

HAARTOOI

SCHOONHEIDSVERZORGING

7de jaar Optiek: Bezoek Low Vision Centrum Schelle

Het is een goede jaarlijkse gewoonte geworden om met de leerlingen van het laatste jaar een bezoek te brengen bij de Low Vision specialist Erga Engelen in Schelle. Het delen van ervaringen van de medewerkers en de toelichting of demonstratie bij de verschillende hulpmiddelen verduidelijken de problemen met Low Vision en de deskundige aanpak. De interesse om zich te verdiepen en te specialiseren in deze materie is bij alle aanwezigen toegenomen J. Dank je wel Dirk De Rijcke voor je medewerking.

Optiekafdeling bezoekt Vision Company in Frankfurt

Op uitnodiging van Johan Van Laken (afgestudeerd in 2004 en werkzaam bij Vision Company in Gentbrugge) bezochten de leerlingen van de optiekafdeling de hoofdzetel Vision Company in Frankfurt. De Engelstalige rondleiding in de productieafdeling en een demonstratie van “I Syncro 3D” waren een prima aanvulling van de lessen technologie en praktijk. Dank je wel voor de organisatie, Johan. Fijn te horen dat je goede herinneringen hebt aan de school!

Verkeerseducatie voor 4de jaren, 3de graad en Se-n-Se

In samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde werd er gewerkt aan verkeerseducatie. Jongeren tussen de 10 en 24 jaar zijn helaas oververtegenwoordigd in de ongevallenstatistieken. Verkeersongevallen zijn grootste doodsoorzaak voor jongeren! Via verschillende workshops werden onze leerlingen bewust gemaakt hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen gedragen.

Bijzonder confronterend was de ervaring in een tuimelwagen: het correct dragen van de veiligheidsgordel was meer dan duidelijk. Met een VR bril werd getoond hoe moeilijk het is om als bestuurder het gezichtsveld in alle spiegels van een vrachtwagen in de gaten te houden. Praktische en nuttige tips om dagelijks toe te passen in het verkeer. Dank je wel VSV.

 

Optiekafdeling helpt bij de Special Olympics

Op woensdag 29 maart met de trein naar Neerpelt voor de provinciale Specials Olympics met de afdeling Optiek. 
Onze sociale dag: een ideale kans om tijdens het Opening Eyes Program de optometrische en sociale vaardigheden te tonen. De sfeer zat bijzonder goed en de samenwerking tussen de klassen was optimaal. Bij het einde werd iedereen nog verwend door de CM met een hippe sporttas en handige drinkbekers.
Meer dan de moeite waard om een vrije woensdagnamiddag aan op te offeren!

20 februari: Voorbereiding Special Olympics door Ignace Fransman

7de jaar Tandtechniek: cursus Nobel Biocare - cursus Ivoclar

Cursus Nobelbiocare

Voordracht + demo – door Stijn Van Cauwenberghe – Firma Nobel Biocaire
Demo + hands- on ontwerpen abutment + brugwerk op implantaten.

Cursus Ivoclar

Cursus Ivoclar – geven door Stefaan Van Cauwenberghe- Firma Ivoclar
De leerlingen krijgen een cursus individueel opbakken van een perskeramiek- kroon en facing met het nieuwe porselein Style.

6de jaar Tandtechniek: cursus GC - Cursus Ivoclar

Cursus Ivoclar gegeven door Setfaan Van Cauwenberghe – firma Ivoclar
Cursus porseleinverblending op metaal met het nieuwe porselein Style.

Cursus GC Lustre Paste – One Body gegeven door Jonas Spaenhoven van de firma GC
De leerlingen krijgen stap voor stap een demo voor het opbakken van een premolaar. Nadien mogen ze zelf aan de slag onder begeleiding van Jonas.