Tandartsassistentie: bezoek Zoo

Zoo Antwerpen.jpg

Om het schooljaar op een nuttige en aangename manier af te ronden bezocht het Se-n-Se jaar Tandartsassistentie de Antwerpse Zoo.
Tijdens de voormiddag werden we ondergedompeld in de wondere wereld van de tandzorg en bijhorende voeding voor de dieren in de Zoo.
Veearts Francis Vercammen had voor ons een mooie uiteenzetting voorbereid over zijn tandheelkundig werk bij de dieren die in gevangenschap leven.
Maar door de leuke interactie met de studenten ging het onderwerp al snel heel wat breder en belandden we in alle uithoeken van de wereld in een discussie over herkomst en effecten van dierenvoeding.
Tijdens de middagpauze in het restaurant van de Zoo werd er niet alleen gegeten maar werden ook ervaringen en nota's uitgewisseld. 
Daarna bezochten de studenten de Zoo terwijl ze hun focus hielden op de bezoekers en de voeding die bezoekers aangeboden krijgen in de Zoo.
Deze bleek al gauw minder tandvriendelijk te zijn dan die van de dieren.

Aan het eind van de dag was dit een leerrijke en toffe dag voor studenten en begeleiders.

Verkeerseducatie voor 4de jaren, 3de graad en Se-n-Se

In samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde werd er gewerkt aan verkeerseducatie. Jongeren tussen de 10 en 24 jaar zijn helaas oververtegenwoordigd in de ongevallenstatistieken. Verkeersongevallen zijn grootste doodsoorzaak voor jongeren! Via verschillende workshops werden onze leerlingen bewust gemaakt hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen gedragen.

Bijzonder confronterend was de ervaring in een tuimelwagen: het correct dragen van de veiligheidsgordel was meer dan duidelijk. Met een VR bril werd getoond hoe moeilijk het is om als bestuurder het gezichtsveld in alle spiegels van een vrachtwagen in de gaten te houden. Praktische en nuttige tips om dagelijks toe te passen in het verkeer. Dank je wel VSV.

 

7de jaar Tandtechniek: cursus Nobel Biocare - cursus Ivoclar

Cursus Nobelbiocare

Voordracht + demo – door Stijn Van Cauwenberghe – Firma Nobel Biocaire
Demo + hands- on ontwerpen abutment + brugwerk op implantaten.

Cursus Ivoclar

Cursus Ivoclar – geven door Stefaan Van Cauwenberghe- Firma Ivoclar
De leerlingen krijgen een cursus individueel opbakken van een perskeramiek- kroon en facing met het nieuwe porselein Style.

Stella Maris 21 september 2016:: COEXIST

TEAMDAG COEXIST woensdag 21 september 2016

 

School maken doe je niet aan de schoolbanken alleen. Er is een verbintenis voor nodig, een liaison tussen leraren en leerlingen en alle mensen die van binnen en van buiten met de school te maken hebben. Stella Maris Merksem ondervindt dagelijks het belang van zo’n samenwerking. De mix aan nationaliteiten en aan overtuigingen dwingt tot voortdurende reflectie en open dialoog. Geen evidentie in deze tijd maar wel een absolute noodzaak. Een team van leraren zette deze nood om in klare taal: COEXIST. Zo eenvoudig kan het zijn om alles te vatten waar ze aan willen werken.

Leraren en leerlingen kwamen woensdag 21 september samen in Park Spoor Noord. Elke klas heeft er zijn vlag gemaakt met dit ene woord. 48 doeken om een gans jaar iedereen te herinneren aan de essentie van hun samenzijn op school. Met dit jaarthema schrijft de school zich in in een grootschalig project om de cirkel van geweld te helpen doorbreken. De directie zette zich voluit achter het project. Lin Van de Cruys: “We willen een positief signaal geven. Elke leerling, elke jongere verdient het om te voelen dat hij ertoe doet en te ervaren dat hij deel mag zijn van het grotere geheel. We kennen de malaise van schoolmoeheid en schooluitval, maar willen niet toegeven aan doemdenken. Jongeren moeten beseffen dat ze altijd nog een keuze hebben. Het is aan ons om hen daaraan te blijven herinneren.”  

 

Hotelbeheer en Tandartsassistentie proeven een jaar lang van hoger onderwijs

Dinsdag 20 september 2016: Onze leerlingen van de Se-n-Se opleidingen Hotelbeheer en Tandartsassistentie mogen zich vanaf vandaag ook officieel studenten van de AP Hogeschool noemen. Luc Van Tricht en Wivina Adriaenssens zorgden voor een warm onthaal.
Dit is het mooie aan deze Se-n-Se opleidingen: op het einde van het schooljaar ben je klaar voor de arbeidsmarkt, maar als je nog verder wil studeren, dan heb je al studiepunten vergaard op de hogeschool. Een prima start!