Tandartsassistentie: bezoek Zoo

Zoo Antwerpen.jpg

Om het schooljaar op een nuttige en aangename manier af te ronden bezocht het Se-n-Se jaar Tandartsassistentie de Antwerpse Zoo.
Tijdens de voormiddag werden we ondergedompeld in de wondere wereld van de tandzorg en bijhorende voeding voor de dieren in de Zoo.
Veearts Francis Vercammen had voor ons een mooie uiteenzetting voorbereid over zijn tandheelkundig werk bij de dieren die in gevangenschap leven.
Maar door de leuke interactie met de studenten ging het onderwerp al snel heel wat breder en belandden we in alle uithoeken van de wereld in een discussie over herkomst en effecten van dierenvoeding.
Tijdens de middagpauze in het restaurant van de Zoo werd er niet alleen gegeten maar werden ook ervaringen en nota's uitgewisseld. 
Daarna bezochten de studenten de Zoo terwijl ze hun focus hielden op de bezoekers en de voeding die bezoekers aangeboden krijgen in de Zoo.
Deze bleek al gauw minder tandvriendelijk te zijn dan die van de dieren.

Aan het eind van de dag was dit een leerrijke en toffe dag voor studenten en begeleiders.

Wedstrijd rookvrije klassen

Ook dit schooljaar hebben al onze klassen van de eerste graad deelgenomen aan de wedstrijd rookvrije klassen. De bedoeling hiervan is om onze leerlingen te motiveren om niet (of niet meer) te roken, en hen bewust te maken van de gevaren die dit met zich meebrengt.
Alle klassen slaagden er in om voor minstens 90% of zelfs voor 100% rookvrij te zijn. Zij mochten dan ook allemaal een diploma ontvangen. 
De leerlingen van 2TW-H hadden geluk: zij wonnen een prijs van het Logo, en mochten een sessie Djembe volgen, wat dan ook een leuke bekroning was!

image00001.jpeg

1B: Bezoek Haven van Antwerpen

Op donderdag 18 mei brachten onze leerlingen van 1B een bezoek aan de Haven van Antwerpen. Na een rondrit waarbij ze heel wat te weten kwamen over het reilen en zeilen in de haven, maakten de leerlingen in de namiddag op een interactieve manier kennis met verschillende beroepen binnen de havensector. Zo mochten ze zelf een pijpleiding aanleggen en kropen ze ook in de huid van een ladingplanner, douanebeamte en kunststofbewerker. Het werd een leuke en vooral leerrijke uitstap! 

Kris Peeters bezoekt Campus Stella Maris

Op 19 mei bracht minister Kris Peeters ons een bezoek. Onze opleidingen Tandtechniek, Optiek, Hotel en Haartooi bereiden voor op knelpuntberoepen die goed scoren op de arbeidsmarkt: onze leerlingen hebben vaak een job nog voor ze hun einddiploma op zak hebben. Toch merken we dat het bestaan van deze opleidingen, in het bijzonder die van opticien en tandtechnieker, amper gekend is. We zijn in het katholieke net de enige school in Vlaanderen met dit aanbod. Minister Peeters erkent het belang van deze opleidingen, nodigt ons uit om ze sterk in de verf te zetten en wil de school steunen in de verdere uitbouw ervan.

HOTELSCHOOL

OPTIEK

TANDTECHNIEK

HAARTOOI

SCHOONHEIDSVERZORGING

7de jaar Optiek: Bezoek Low Vision Centrum Schelle

Het is een goede jaarlijkse gewoonte geworden om met de leerlingen van het laatste jaar een bezoek te brengen bij de Low Vision specialist Erga Engelen in Schelle. Het delen van ervaringen van de medewerkers en de toelichting of demonstratie bij de verschillende hulpmiddelen verduidelijken de problemen met Low Vision en de deskundige aanpak. De interesse om zich te verdiepen en te specialiseren in deze materie is bij alle aanwezigen toegenomen J. Dank je wel Dirk De Rijcke voor je medewerking.

Optiekafdeling bezoekt Vision Company in Frankfurt

Op uitnodiging van Johan Van Laken (afgestudeerd in 2004 en werkzaam bij Vision Company in Gentbrugge) bezochten de leerlingen van de optiekafdeling de hoofdzetel Vision Company in Frankfurt. De Engelstalige rondleiding in de productieafdeling en een demonstratie van “I Syncro 3D” waren een prima aanvulling van de lessen technologie en praktijk. Dank je wel voor de organisatie, Johan. Fijn te horen dat je goede herinneringen hebt aan de school!