Restaurant-Keuken
 3de graad BSO
domein Voeding & Horeca 

Koken is hot! Aan kookprogramma’s geen gebrek. Koekboeken vind je al lang niet meer alleen in de
boekhandel. Restaurants en betere brasserieën zitten volgeboekt. De horeca leeft en schreeuwt om
vakmensen. Schuilt er in jou een chef-kok of sommelier? Til jij onze dagelijkse kost naar een hoger niveau?

Wat mag je verwachten van de opleiding?
De opleiding Restaurant-Keuken

  • stelt praktijk voorop: je krijgt 14u oefentijd in keuken- en zaaltechnieken;

  • verdiept de vakkennis die je opdeed in de 2de graad;

  • blijft inzetten op je algemene vorming, met extra aandacht voor Frans en Engels, belangrijke troeven in de sector;

  • geeft je kansen om via stage het werkveld echt te leren kennen (in binnen- of buitenland).

Lessentabel

Uniek aan deze opleiding?
Het praktijkgedeelte leert je vaardigheden die cruciaal zijn op de werkvloer en bij uitbreiding in het leven: je werkt in team (keuken-zaal), je presteert onder tijdsdruk (dagelijks een gevuld restaurant) en je oefent social skills (onthaal en verwennen van de gasten).

Je toekomst?
De voor de hand liggende weg is kiezen voor een 7de specialisatiejaar. Dat levert je je diploma secundair op. Bij ons heb je keuze uit specialiseren in Banketaannemer-traiteur of Restaurantbedrijf en drankenkennis.
Eens je diploma op zak, heb je toegang tot een professionele of academische bachelor (hotelmanagement, dieetleer, toerisme, …) of kan je aan het werk. Wees gerust, de horeca-wereld ziet gedreven mensen graag komen: je kan starten als zelfstandig ondernemer, als (hulp)kok of kelner en doorgroeien tot chef of zaalmeester.