Restaurant-Keuken
 2de graad BSO
domein Voeding & Horeca

Koken is hot! Aan kookprogramma’s geen gebrek. Koekboeken vind je al lang niet meer alleen in de
boekhandel. Restaurants en betere brasserieën zitten volgeboekt. De horeca leeft en schreeuwt om
vakmensen. Schuilt er in jou een chef-kok? Wil jij onze dagelijkse kost naar een hoger niveau tillen?

Wat mag je verwachten van de opleiding?
De opleiding Restaurant-Keuken

  • stelt praktijk voorop: je krijgt 14u oefentijd in keuken- en zaaltechnieken;

  • verliest de nodige vakkennis niet uit het oog: je leert de basisbeginselen van keuken- en restauranttechnologie en wordt vertrouwd met de regels van veiligheid en hygiëne;

  • zet natuurlijk ook in op je algemene vorming, met extra aandacht voor Frans en Engels, belangrijke troeven in de sector

Lessentabel

Uniek aan deze opleiding?
Het praktijkgedeelte leert je vaardigheden die cruciaal zijn op de werkvloer en bij uitbreiding in het leven: je werkt in team (keuken-zaal), je presteert onder tijdsdruk (dagelijks een gevuld restaurant) en je oefent social skills (onthaal en verwennen van de gasten).

Je toekomst?
Op het einde van de 2de graad ga je logischerwijs verder in Restaurant-Keuken. Wil je toch liever iets anders? Dan ligt de weg voor je open naar andere BSO-richtingen. Bij ons is dat bijvoorbeeld een overstap naar opleiding Logistiek of Klantendienst (Office).