Restaurantbedrijf & Drankenkennis
3de graad, specialisatiejaar
domein Voeding & Horeca

De horecasector is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Klantvriendelijkheid, gastvrijheid en dienstverlening worden alsmaar belangrijker in de restaurants en hotels. Tijdens deze opleiding leer je de kneepjes van gastvrij en klantgericht onthaal, een verzorgde bediening, een vlotte communicatie in verschillende talen.

 Wat mag je verwachten van de opleiding?

  • Je vergroot je kennis over bieren, wijnen en andere dranken uit verschillende werelddelen via theorie- en praktijklessen. Afkomst, productie, samenstelling, degustatie en presentatie hebben geen geheimen meer voor jou.

  • Daarnaast leer je ook hoe je een drankvoorraad moet aanleggen en beheren.

  • Je oefent jezelf in het adviseren van klanten bij hun drankkeuze.

  • Je leert vlot contacten leggen en complexe onthaal- en bedieningsactiviteiten tot een goed einde brengen.

 Lessentabel

 Uniek aan deze opleiding?
Via werkplekleren vergroot je je kennis en doe je werkervaring op die later van pas zal komen bij het organiseren en beheren van het reilen en zeilen van een restaurant. Je doet ervaring op in het werkveld onder begeleiding van je eigen chefs. Een unieke kans om al lerend je eerste stappen te zetten in netwerking in de sector.

Je toekomst?
In de wereld van de horeca is er voortdurend vraag naar gekwalificeerde mensen. Heb je niet alleen de skills maar ook de juiste attitude verworven, ben je zeker van je job! Wil je graag verder studeren? Je hebt toegang tot alle 7de specialisatiejaren binnen Voeding & Horeca of je kan kiezen voor hoger beroepsonderwijs (HBO5) of een professionele of academische bachelor (hotelmanagement, voedings- en dieetkunde, …).