Office & Retail
2de graad BSO
domein Economie & Organisatie

Trekt het bedrijfsleven je aan? Je ziet jezelf meedraaien in een winkel, producten aan de man brengen, verkoopstrategieën bedenken, deel zijn van een kantoorteam? Dan zit je hier goed! Online winkelen mag dan wel in opmars zijn, een goede verkoper en vlotte medewerker blijven van levensgroot belang voor elk bedrijf.  

Wat mag je verwachten van de opleiding?
In de opleiding Office & Retail leer je al doende

  • handelsdocumenten maken, invullen en gebruiken;

  • een eenvoudige boekhouding bijhouden;

  • administratieve secretariaatstaken correct en nauwkeurig uitvoeren zoals brieven verzorgd typen (met 10 vingers én blind) en documenten overzichtelijk presenteren;

  • over de inrichting van een kantoor, het klasseren, de in- en uitgaande post en mails behandelen

  • je vlot en correct uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.

Lessentabel

Uniek aan deze opleiding?
Je krijgt zowel les in een kantoorklas als in een winkelklas. Bovendien krijg je de kans om verkoopactiviteiten te leren in een echte winkel buiten de school. Er gaat veel aandacht naar sociale vaardigheden, niet te missen skills als je het wil maken in deze sector.

Je toekomst?
Op het einde van de 2de graad ga je logischerwijs verder in de richting Office. Je kan kiezen voor een specialisatie in Logistiek of in Klantendienst. Wil je toch liever iets anders? Dan ligt de weg voor je open naar andere BSO-richtingen. Bij ons is dat bijvoorbeeld een overstap naar opleiding Restaurant-Keuken (Voeding & Horeca). Zo’n overstap vraagt natuurlijk een gezonde motivatie om je in de richtingeigen vakken bij te werken.