Office

 3de graad BSO

domein Economie & Organisatie

 Trekt het bedrijfsleven je aan? Je ziet jezelf meedraaien in een winkel, producten aan de man brengen, verkoopstrategieën bedenken, deel zijn van een kantoorteam? Dan zit je goed in de module Klantendienst! Online winkelen mag dan wel in opmars zijn, een goede verkoper en vlotte medewerker blijven van levensgroot belang voor elk bedrijf. 

Kies je liever voor de module Logistiek? Werkgevers zullen je graag zien komen: dankzij de haven van Antwerpen in onze achtertuin, kan je ervan op aan dat je snel werk zult vinden.

Wat mag je verwachten van de opleiding?
De vorming in derde graad Office bestaat uit twee componenten:

een basismodule administratief medewerker. Je leert zelfstandig secretariële, boekhoudkundige en administratieve taken uitvoeren met behulp van hedendaagse softwarepakketten;

één van de twee volgende keuzemodules:

-          in de keuzemodule logistiek medewerker leer je zelfstandig goederen in ontvangst nemen, verzamelen, verzendklaar maken en opslaan - manueel of met hulpmiddelen.  Je leert ook de voorraadadministratie bij te werken via de computer.

 -          in de keuzemodule medewerker klantendienst leer je zelfstandig communicatietechnieken en -vaardigheden toe te passen om gesprekken af te handelen en gegevens te beheren op een klantendienst.

In deze opleiding is je attitude minstens even belangrijk als je vakkennis. Er gaat bijzondere aandacht naar ordelijk en nauwkeurig werken, zin voor initiatief, stressbestendigheid en sociale vaardigheden.

Lessentabel

 Uniek aan deze opleiding?
Je draait elke week mee in het echte werkleven: praktijk gebeurt op stageplaatsen. Zo wordt je je ervan bewust wat de verwachtingen zijn van de sector en kan je je optimaal voorbereiden op jouw plaats op de arbeidsmarkt.
Binnen de opleiding Logistiek heb je de kans om ook je kwalificatie Vorkheftruck te behalen, een absolute troef in de sector.  

 Je toekomst?
De voor de hand liggende weg is kiezen voor een 7de specialisatiejaar. Dat levert je je diploma secundair op en geeft je de laatste stukjes in handen om jezelf expert in je vak te noemen. Bij ons heb je keuze uit specialiseren in Logistiek of Administratie & Vertegenwoordiging.

Eens je diploma op zak, heb je toegang tot een professionele of academische bachelor of kan je aan het werk. Wees gerust, bedrijven zien gedreven mensen graag komen: je kan starten als administratief medewerker, logistiek medewerker, bij onthaal of vertegenwoordiging of als je het echt in je vingers hebt, als zelfstandig ondernemer.