Logistiek
3de graad, specialisatiejaar
domein Economie & Organisatie

Wat mag je verwachten van de opleiding?
Het specialisatiejaar is vooral praktisch opgevat. 

  • Tijdens stages in verschillende logistieke bedrijven, studiebezoeken en/of magazijnsimulaties leer je de finesses van het ontvangen, sorteren, opslaan, verpakken en verzenden van verschillende soorten goederen.

  • Je leert de werkzaamheden in een magazijn organiseren. Zo leer je werken volgens bepaalde procedures, verzendingsdocumenten invullen, de kwaliteit en de hoeveelheid van de producten controleren…

  • Je oefent in het coördineren van het werk in je eigen ploeg.

  • Je leert efficiënt communiceren in het Nederlands, Frans en Engels. Vooral mondelinge communicatie en rapportering staan centraal.

Lessentabel

Uniek aan deze opleiding?
Je draait elke week mee in het echte werkleven: praktijk gebeurt op stageplaatsen. Zo wordt je je ervan bewust wat de verwachtingen zijn van de sector en kan je je optimaal voorbereiden op jouw plaats op de arbeidsmarkt.

Je toekomst?
De haven van Antwerpen staat mee aan de wereldtop in goederenverkeer. Een gekwalificeerd logistiek medewerker zien ze daar graag komen. Heb je tijdens je opleiding niet alleen de skills maar ook de juiste attitudes verworven, ben je zeker van je job!

Wil je graag verder studeren? Je hebt toegang tot alle 7de specialisatiejaren binnen Economie & Organisatie of je kan kiezen voor een opleiding secundair-na-secundair, hoger beroepsonderwijs (HBO5) of een professionele of academische bachelor (bedrijfsmanagement, communicatiemanagement, …).