HOTEL
3de graad
domein Voeding & Horeca

Koken is hot! Aan kookprogramma’s geen gebrek. Koekboeken vind je al lang niet meer alleen in de boekhandel. Restaurants en betere brasserieën zitten volgeboekt. De horeca leeft en schreeuwt om vakmensen. Schuilt er in jou een chef-kok? Ben jij de ideale gastheer/-vrouw om een hotel of restaurant een goede naam te bezorgen?

Wat mag je verwachten van de opleiding?
De opleiding Hotel geeft je een combinatie van

  • algemene vorming

  • theoretische vakkennis (waren- en drankenkennis, veiligheid en hygiëne, keuken- en restauranttechnologie, communicatie vaardigheden en organisatie)

  • praktijkopleiding, zowel voor keuken als voor zaal

  • in het laatste jaar 6 weken stagen in binnen- of buitenland

Lessentabel

Uniek aan deze opleiding?
Het praktijkgedeelte leert je vaardigheden die cruciaal zijn op de werkvloer en bij uitbreiding in het leven: je werkt in team (keuken-zaal), je presteert onder tijdsdruk (dagelijks een gevuld restaurant) en je oefent social skills (onthaal en verwennen van de gasten).

Je toekomst?
Met dit diploma kan je kiezen.

Verder studeren?
Je hebt toegang tot een professionele of academische bachelor (hotelmanagement, dieetleer, toerisme, …).
Je kan in eigen huis ook specialiseren via een 7de specialisatiejaar Banketaannemer-traiteur of Restaurantbedrijf en drankenkennis.

Ineens aan het werk?
De horeca-wereld lonkt: je kan starten als zelfstandig ondernemer of als kelner, doorgroeien tot chef of zaalmeester. Liever receptionist? Ook dat is mogelijk. Liever meer achter de schermen? Grootwarenhuizen en groothandels hebben voortdurend vertegenwoordigers en medewerkers nodig voor afdeling voeding en dranken.