HOTEL
2de graad
domein Voeding & Horeca

Koken is hot! Aan kookprogramma’s geen gebrek. Koekboeken vind je al lang niet meer alleen in de boekhandel. Restaurants en betere brasserieën zitten volgeboekt. De horeca leeft en schreeuwt om vakmensen. Schuilt er in jou een chef-kok? Ben jij de ideale gastheer/-vrouw om een hotel of restaurant een goede naam te bezorgen?

Wat mag je verwachten van de opleiding?
De opleiding Hotel geeft je een combinatie van

  • algemene vorming

  • theoretische vakkennis (waren- en drankenkennis, veiligheid en hygiëne, keuken- en restauranttechnologie, communicatievaardigheden en organisatie)

  • praktijkopleiding, zowel voor keuken als voor zaal

  • in het laatste jaar 6 weken stagen in binnen- of buitenland

Lessentabel

Uniek aan deze opleiding?
Het praktijkgedeelte leert je vaardigheden die cruciaal zijn op de werkvloer en bij uitbreiding in het leven: je werkt in team (keuken-zaal), je presteert onder tijdsdruk (dagelijks een gevuld restaurant) en je oefent social skills (onthaal en verwennen van de gasten).

Je toekomst?
Op het einde van de 2de graad ga je logischerwijs verder in Hotel. Wil je toch liever iets anders? Dan ligt de weg voor je open naar andere TSO-richtingen. Bij ons is dat bijvoorbeeld een specialisatie in Tandtechnieken of Optiektechnieken.  Na het zesde jaar behaal je je diploma van secundair onderwijs. Dat geeft je toegang tot een professionele of academische bachelor (hotelmanagement, dieetleer, toerisme, …).