Se-n-Se Chemische Procestechnieken

Als procesoperator ben je van onschatbare waarde voor de goede gang van zaken in de fabriek.
Vanuit de controlekamer houd je toezicht op de chemische processen die meestal volautomatisch gestuurd worden. Je bewaakt de processen van nabij en ziet samen met je collega’s als eersten wanneer er iets fout loopt in het proces, waarna je adequaat ingrijpt, je voert controles uit, je neemt monsters voor analyse in het labo en je begeleidt de onderhoudsploeg bij onderhoudswerkzaamheden.

  Iets voor jou?
Voel jij je aangesproken, dan ben je

  • geïnteresseerd in chemie en techniek,

  • bereid om mee te denken over verbeteringen,

  • een initiatiefnemer,

  • goed in samenwerken en communicatie,

  • nauwgezet met veiligheidsregels.

 Hoe zit de opleiding in elkaar?

Je wordt vertrouwd gemaakt met meetsystemen en de sturing van ingewikkelde productieprocessen. Je verwerft wetenschappelijk inzicht in het verloop van chemische en fysische processen. Je leert de werking kennen van destillatiekolommen, absorptietorens, warmtewisselaars en pompen. Tijdens het se-n-se-jaar kan je ook het VCA-attest behalen.

Lessentabel

Instapvoorwaarden
Een diploma secundair onderwijs (wetenschappelijke richting) en een stevige portie motivatie

Je toekomst?
Je kan ervoor kiezen om alsnog verder te studeren (bachelor of master) of je kan je kans wagen op de arbeidsmarkt. Met de haven van Antwerpen in onze achtertuin en een sterke vertegenwoordiging van (internationale) chemische bedrijven is er voortdurend nood aan gekwalificeerd personeel.