Banketaannemer-Traiteur
3de graad, specialisatiejaar
domein Voeding & Horeca

Wanneer je verder wil evolueren naar een job in de horeca als traiteur of cateraar, zit je goed in deze specialisatie. Je doet veel praktische ervaring op in het organiseren en uitwerken van banketten, recepties, traiteurdiensten, bedrijfsfeesten of buffetten. Niet onbelangrijk want een cateraar maakt op feesten en bijzondere gelegenheden het verschil.

Wat mag je verwachten van de opleiding?

  • Je leert bestellingen vriendelijk en efficiënt opnemen en organiseren.

  • Je wordt steeds beter in het adviseren van klanten in verband met de keuze van drank of menu.

  • Je leert trendgerichte winkelgerechten en gastronomische specialiteiten klaarmaken, drank selecteren en de bediening tijdens en de opruim na de feestelijkheden organiseren.

  • Je functioneert goed in teamverband en kan mensen laten samenwerken.

  • Ook hygiëne, milieu, decoratietechnieken en zelfs klantenbeheer en –administratie horen bij je opleiding.

Lessentabel

Uniek aan deze opleiding?
Via werkplekleren krijg je de kans om ‘het leven zoals het is‘ van de cateraar te beleven. Je doet ervaring op in het werkveld onder begeleiding van je eigen chefs. Een unieke kans om al lerend je eerste stappen te zetten in netwerking in de sector.

Je toekomst?
In de wereld van de horeca is er voortdurend vraag naar gekwalificeerde mensen. Heb je niet alleen de skills maar ook de juiste attitude verworven, ben je zeker van je job! Wil je graag verder studeren? Je hebt toegang tot alle 7de specialisatiejaren binnen Voeding & Horeca of je kan kiezen voor hoger beroepsonderwijs (HBO5) of een professionele of academische bachelor (hotelmanagement, voedings- en dieetkunde, …).